Startschot voor Brussel Loopt

Staatssecretaris Bruno De Lille heeft het startschot gegeven voor 'Brussel Loopt'. Met deze nieuwe campagne wil de Vlaamse Gemeenschapscommissie meer mensen aan het lopen krijgen.

In de loop van de lente zijn er verschillende lessenreeksen voorzien, aangepast aan ieders niveau. Voor de beginnende loper is er het programma ‘start to run’ dat kan worden gevolgd in Elsene, Jette, Koekelberg en Schaarbeek. De mensen met een betere conditie kunnen kiezen voor de lessen ‘keep running’, die doorgaan in Jette, Koekelberg en Schaarbeek.

Ook aan de sportieve 50-plussers wordt gedacht met een specifieke ‘start to run’ om de conditie op te krikken. Zij kunnen natuurlijk ook altijd deelnemen aan de algemene looptrainingen. Voor mensen met een psychische beperking ten slotte is er ook een exclusieve ‘G-start to run’.

Met de uitgave van een gloednieuwe Brusselse Loopgids wil de Vlaamse Gemeenschapscommissie overigens ook kennis aanbieden die moet bijdragen tot een gezonde beleving via gedoseerde conditie-opbouw, noodzakelijke opwarmingsoefeningen (en cooling down), tips over voedingsgewoonten en kledij. De gids brengt ook een groot aantal mogelijke loopplekken onder de aandacht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?