Start to run met een hartslagmeter

Om beginnende lopers een betere medische ondersteuning te geven, organiseert de Vlaamse Atletiek Liga vanaf 16 april een workshop. Deelnemers kunnen er aan de hand van een hartslagmeter hun conditie beter opvolgen.

De Vlaamse Atletiek Liga en Polar slaan de handen in elkaar om beginnende en al meer ervaren joggers een betere medische ondersteuning te bieden. Daarom zet het van 16 tot en met 27 april een workshop op poten. Hoofdsponsor Polar ontwikkelde hiervoor een programma dat aangepast is aan het specifieke niveau van de deelnemers.

“Met de workshops leren we de deelnemers aan om hartslagmeting te integreren in het start to run concept. Zo benutten ze zowel de voordelen van sporten in groep als die van individuele trainingsbegeleiding”, klinkt het in een officiële persmededeling.

Onderzoek wijst uit dat beginnende lopers vaak kampen met fysieke kwaaltjes en overbelasting. Vaak is de oorzaak hiervan terug te brengen tot het gegeven dat men het eigen lichaam onvoldoende kent. De studie die de Vlaamse Atletiek Liga aanbrengt, toont aan dat 20 tot 30% van de beginnende lopers gekwetst raakt.


Data en locaties
16 april: Jogging vereniging Blanco Beernem
19 april: Sporthoek Asse
22 april: AC Kortenberg
27 april: DCLA Leuven, Kessel‐lo

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?