Start to Run Evy is terug!

Evy Gruyaert is na haar moederschapsverlof weer helemaal terug. Vanaf vandaag is ze te zien in het Eén-programma Topstarters en binnenkort bindt het Start to Run-gezicht ook weer de loopschoenen aan.

Evy Gruyaert is nog maar net uit moederschapsverlof of joggen staat alweer hoog op haar to do lijstje. “Alles moet eerst weer wat op zijn plaats komen, zegt men, puur fysiek”, zegt ze in Het Laatste Nieuws. “En er komt ook altijd wel iets tussen zoals opruimen, koken en pampers verversen. Maar ik zal spoedig een Restart-to-Runneke doen, mét een jogbuggy!”

Lopend Vlaanderen associeert Evy natuurlijk onmiddellijk met Start to Run. “Ik had geen idee van hoe massaal dat project ging aanslaan toen ik werd gevraagd door Vlaanderen Sportland. Ik was gewoon al gewonnen voor het idee: ‘Hé, ik mag sporten tijdens mijn werkuren. Doen, Gruyaert!”

Evy was altijd al sportief. “Ik heb altijd aan keurturnen gedaan. Er ook les in gegeven. En sprinten kon ik wel, maar duurlopen niet. En toen ik het probeerde, was er dat gedoe met met mijn gsm en timer om de minuten te tellen en dan viel die weer uit en moet ik telkens mijn code weer intikken. Hel! Zo kwam het idee van de podcast. En we waren vertrokken.”

Ondertussen zijn er enkele tienduizenden Start to Run-boeken verkocht. “En er zijn natuurlijk de inmiddels één miljoen downloads van Start-to-Run – naast alle illegale downloads; wij zijn het meest illegaal gedownloade boek in dit land. Ja. Ik had behoorlijk rijk kunnen zijn zeker?”

Zelfs Nederland is nu aan de Start-to-Run. “Ja, gek hé. ‘Rennen met Evy’, heet het daar. Geen idee waarom, er was ook geen initiatief van de uitgeverij ofzo naar de Nederlandse markt toe, maar Start-to-Run is daar nu plots erg populair. Ik merkte het toen ik ineens interviewaanvragen begon te krijgen vanuit Nederland. Groot interview met het Algemeen Dagblad voor de weekendeditie. Raar, haha.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?