Start NU je voorbereiding op de Ekiden!

Doe jij samen met je vrienden en collega's mee aan de Acerta Brussels Ekiden in september? Begin dan vandaag aan de voorbereiding met je persoonlijke trainingsschema.

Volg je persoonlijke trainingsschema en kom goed voorbereid aan de start van de Ekiden. (foto Runningtour)
Op 20 september vindt de Acerta Brussels Ekiden plaats. De Ekiden of aflossingsmarathon is een loopdiscipline afkomstig uit Japan gebaseerd op vroegere koerierdienst door lopers. De lopers wisselen elkaar af en geven een lint (de ’tasuki’) door.

Zes lopers lopen in totaal de marathonafstand van 42.195km. Volgende afstanden worden per loper afgelegd: 5km (loper 1) – 10km (loper 2) – 5km (loper 3) – 10km (loper 4) – 5km (loper 5) – 7.195km (loper 6). 

De lage instapdrempel, het teamgevoel en de magie van een ‘marathon’ maken deze discipline zeer populair bij bedrijven. Iedereen is in staat om 5 km te lopen mits een beetje training. De Acerta Brussels Ekiden spreekt dus zowel de geoefende als de startende loper aan.


De trainingsschema’s van sportcoach Paul Van Den Bosch bereiden je in 12 weken (7 en 10 km) of 10 weken (5 km) voor, zodat je samen met je team een topprestatie kan neerzetten. Bovendien vind je bij elk schema het aangepaste voedingsadvies. De eerste trainingen voor de 7 en 10 km beginnen deze week, die van de 5 km in de week van 14 juli.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?