Start 2 Run Day levert mooie som op voor Plan International

De Start 2 Run Day op 20 september en de Hardlopen met Evy Dag op 4 oktober hebben in totaal 3455 euro in het laatje gebracht voor Plan International.

Op 20 september werd in Vlaanderen de allereerste Start 2 Run Day georganiseerd. Door minstens 5 km te wandelen of te lopen konden de gebruikers van de populaire loop-app geld inzamelen voor het goede doel. Startplaats, starttijd en snelheid maakten niet uit. Elke training telde mee, zolang ze minimaal 5 km lang was.

Op 4 oktober kreeg de virtuele run voor het goede doel een vervolg met de Hardlopen met Evy Dag, de Nederlandse tegenhanger van de Start 2 Run Day. In totaal namen 691 sportievelingen deel aan één van de twee ‘Dagen’.

Dat was goed voor 3433 km in totaal aan een gemiddelde snelheid van 7,6 km/u. De totale loop/wandeltijd bedroeg 465 uur. En het belangrijkste getal: de Start 2 Run Day en de Hardlopen met Evy Dag leverden Plan International 3455 euro op.

Evy Gruyaert, het boegbeeld van Start 2 Run en Hardlopen met Evy, kwam deze week de cheque persoonlijk overhandigen bij Plan International.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?