Start 2 Run app verovert Europa

Start 2 Run, de hyperpopulaire loop-app in België en in Nederland gekend onder Hardlopen met Evy, boomt in lockdowntijden meer dan ooit. De app is intussen aan een tocht door de rest van Europa begonnen: vandaag werd ze in Duitsland gelanceerd, tal van andere landen volgen nog deze zomer.

De Start 2 Run app begeleidt al wie begint met lopen, tot aan de eerste 5km. Maar ook voor wie daarna wil volhouden en verder uitbouwen zijn er 25 verschillende loopschema’s met afstanden tot een marathon. In tegenstelling tot de meeste andere toepassingen, is de Start 2 Run app een echte personal coach met een echte stem die je begeleidt en motiveert tijdens het lopen. Voor Vlaanderen en Nederland is Evy Gruyaert de digitale coach die je met tips en aanmoedigingen naar je eerste 5km stuwt.

De app is in België en Nederland al 1.650.000 keer gedownload en kan rekenen op 600.000 actieve gebruikers. De coronacrisis en de aanbevelingen om te bewegen (dicht bij huis), hebben de app nog maar eens doen ‘boomen’. Het aantal actieve gebruikers bedroeg in de voorbije 10 weken het dubbele tegenover de eerste tien weken van het jaar, het aantal trainingen en geregistreerde kilometers ligt sindsdien 2,5 keer zo hoog als begin dit jaar.

Marijke De Vuyst, brand manager Start 2 Run: “Het besef dat bewegen goed voor je is, zowel fysiek als mentaal, is de laatste weken enorm gegroeid. Dat merken we enerzijds in de app cijfers en tegelijk ook in de persoonlijke berichten die we krijgen via onze actieve Start 2 Run community.”

Het succesverhaal van Start 2 Run gaat al terug tot 2006 wanneer tv-presentatrice Evy Gruyaert een programma presenteert dat mensen aan het lopen moet zetten. Na een boek en een podcast volgt in 2013 onder impuls van Energy Lab de eerste Start 2 Run app. Naast de persoonlijke begeleiding en motivatie door Evy, is de ijzersterke community rond Start 2 Run een ander groot voordeel. De diverse gebruikers gaan met elkaar in interactie, motiveren en helpen elkaar.

START 2 RUN NU OOK IN HEEL EUROPA

In de volgende weken en maanden zal Start 2 Run ook in tal van andere Europese landen worden gelanceerd telkens met een lokale bekendheid als coach.

Vanaf vandaag is de app ook beschikbaar in het Duits, met fitness expert Fernanda Brandão als gezicht en stem. In juli en augustus volgen lanceringen met een Waalse, Franse, Engelse, Italiaanse, Portugese en Zwitserse celebrity. De Scandinavische & Spaanse versies zijn in het najaar aan de beurt.

Marijke De Vuyst: “De plannen om Start 2 Run in Europa uit te rollen zijn een logisch gevolg van de volledige herwerking van de app die we eind december doorgevoerd hebben. De Covid-19 crisis heeft bovendien de gesprekken met de diverse ambassadeurs in de diverse landen in een stroomversnelling gebracht.”

De Start 2 Run app is ontwikkeld door Energy Lab, het bedrijf dat mensen helpt om meer en beter te bewegen en er een gezonde levensstijl op na te houden. Het biedt testing en coaching aan (in testcentra, via online platformen of via mobiele apps), maar ook corporate beweegprogramma’s. Energy Lab is onderdeel van de Golazo Groep.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?