Stadsloop De Gentenaar verwacht 7.000 lopers

Bijna 5.000 lopers zijn vooraf ingeschreven voor de Stadsloop De Gentenaar, nu zondag worden er 7.000 deelnemers verwacht. Met thuisloper Bashir Abdi staat de snelste Europeaan op de 10 km op dit moment aan de start.

Het parcours loopt integraal door de binnenstad van Gent. En dat maakt de Stadsloop zo uniek. Na de start duiken de lopers richting Ketelvest. Van de Korte Dagsteeg gaat het zo verder naar de Vogelmarkt. Via de verkeersvrije binnenstad vervolgens richting Emile Braunplein en Stadhuis. Via de Onderstraat sluiten we aan op de Lange Munt en het bestaande parcours. Daarna verkennen we de omgeving van het Badhuis Van Eyck, Portus Ganda en de Machariuswijk. In de laatste kilometer passeren de lopers ook nog eens langs de Vooruit. Een verrassend leuk parcours dat op geen moment verveelt.

De start bevindt zich wel net als vorig jaar in de Sint-Amandsstraat, de finish ligt op het Sint-Pietersplein. Er staat een 10 km op het programma en voor lopers die minder geoefend zijn een 5 km. Voor de jongste lopers is er de Chiquita Kids Run van 1 km met start en aankomst op het Sint-Pietersplein.

BASHIR ABDI VERRASSEND IN EIGEN STAD

Met Bashir Abdi aan de start kennen we meteen de topfavoriet. Deze Gentenaar met Somalische roots is nog maar net terug van de VS waar hij erg sterke persoonlijke records liep. 13?20? op de 5 km en 27?36? op de 10 km. Daarmee selecteerde hij zich voor het EK en is hij de 4de snelste Belg aller tijden op de 10 km én tot nu toe zelfs de snelste Europeaan van 2014. Andere toppers als Tom Meire, Jonas Roels en Bram Coppens weten meteen waar ze zich aan kunnen verwachten.

STRETCHEN, MASSAGE EN MUZIEK

De Stadsloop De Gentenaar is er vooral voor de duizenden recreanten. Naast de muziekbands op het parcours is er ook op het Sint-Pietersplein aan hen gedacht. Zowel voor als na de wedstrijd kunnen ze er stretchen met Elodie Ouedraogo aan het DVV Stretch Point en achteraf kunnen ze er genieten van een deugddoende massage. Een dj zorgt voor de sfeer. Inschrijven voor de Stadsloop De Gentenaar kan vanaf 11 uur op het Sint-Pietersplein in Gent.

Programma Stadsloop De Gentenaar

13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: Start to Run 5 km
15.00 u.: Stadsloop De Gentenaar 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?