Staande ovatie voor Jos Vancompernolle

Met het plotse overlijden van Jos Vancompernolle twee dagen voor de start, had de 34ste Nacht van West-Vlaanderen een zwart randje. De vaste speaker werd geëerd met een minuut stilte en applaus.

Vancompernolle overleed woensdagnacht aan een hartaanval, twee dagen voor hij de atleten zou vooruitstuwen op de Nacht van West-Vlaanderen. Dat deed hij immers al twintig jaar lang.

Duizenden deelnemers en toeschouwers eerden de 61-jarige speaker aan de startplaats in de Industrielaan met een minuut stilte. Ook op de markt van Torhout volgde een eerbetoon met een luid applaus.

“Omdat Jos zelf zo vaak om applaus vroeg voor de atleten vonden we het gepast om nu een applaus voor hem te vragen”, zegt de organisatie. Als ultiem eerbetoon liepen Kristien Vancompernolle, de zus van Jos, en zijn neef Koen de halve marathon mee.

In totaal bereikte een recordaantal van 2.520 lopers de finish op een van de zes lopen van de Nacht van West-Vlaanderen. Stijn Fincioen won vrijdagavond voor de vierde leer de marathon. Met 1.500 deelnemers was de 10 km opnieuw de populairste afstand. De 50 km en de 100 km, die voor het eerst op zaterdag plaats vond, telde respectievelijk 47 en 71 deelnemers, voor enkele honderden toeschouwers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?