Spurtende journaliste is hit op het internet en in de kranten (video)

De VS was de voorbije dagen in de ban van de rechtszaak rond Paul Manafort, gewezen campagneleider van president Donald Trump. En toch ging ook een journaliste onverwacht met veel aandacht lopen.

Hoogspanning woensdag in de rechtbank van Alexandria (Virginia), waar een uitspraak kwam in de zaak rond Paul Manafort. De man werd schuldig bevonden aan belastingontduiking en bankfraude. De journalisten wilden dat nieuws zo snel mogelijk wereldkundig maken, maar in het gebouw was geen technologie (smartphones, laptops, …) toegelaten. Een snelle ‘Breaking’-tweet zat er dus bijvoorbeeld niet in.

Er zat voor het journaille niets anders op dan zo snel mogelijk uit het gerechtsgebouw te geraken en zo het nieuws te verspreiden. Daarbij trok de spurt van een journaliste in een blauwe jurk nogal wat aandacht. Op sandalen ging ze er gezwind en met veel flair vandoor. Een collega-journaliste maakte er een filmpje van, dat ondertussen al bijna een miljoen keer bekeken werd. Daags nadien sierde ze ook enkele voorpagina’s van kranten.

De dame in kwestie heet Cassie Semyon en is stagiaire bij NBC News. Haar fraaie loophouding hoeft op zich niet te verbazen, want tijdens haar schoolcarrière deed ze vaak mee aan veldlopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?