Sportieve collega’s verdienen 10% meer

Mensen die regelmatig lopen of fitnessen hebben een hoger salaris. Een Amerikaanse studie toont aan dat ze gemiddeld tot 10% meer verdienen dan hun minder sportieve collega's.

De studie werd uitgevoerd aan de Cleveland State University en is deze maand te lezen in de Journal of Labor Research. Onderzoeker Vasilios Kosteas vergeleek het salaris en de fysieke activiteit van 12.000 Amerikanen.

Hij concludeert dat mensen die drie keer of meer per week trainen, ongeveer 10% meer verdienen dan collega’s die niet sporten. Wie één of twee keer per week sport, heeft doorgaans ook nog een salaris dat ongeveer 5% hoger ligt.

Kosteas geeft in de studie verschillende verklaringen voor dit fenomeen. “Wie sport, heeft doorgaans een positievere attitude, meer energie en meer gezond verstand. Deze factoren kunnen leiden tot een hogere productiviteit en bijgevolg meer loon. Sporters zijn doorgaans ook gedisciplineerder en daardoor ook trouwe werknemers. Kortom: wie sport, voelt zich beter en werkt ook beter en dat vertaalt zich op je loonbriefje.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?