Sportief sightseeing in Antwerpen dankzij Alpro Urban Walk

Zo'n vijfduizend deelnemers namen zondag deel aan de Alpro Urban Walk in Antwerpen. Het weer zat mee, de omgeving was prachtig én het goede doel werd gesoigneerd.

De Diabetes Liga was het goede doel van het event. Elke deelnemer kon 5 euro extra storten bij hun inschrijving. Ze kregen alvast een uitgebreid deelnamepakket: een gezond ontbijt aangeboden door Alpro op de tweede rustlocatie (Nieuwen Bosch Humaniora), een Alpro-yoghurtje met granola en fruit en een koude Alpro-caffè.

Onderweg kregen de deelnemers nog een Antwerps Handje aangeboden door Philip’s Biscuit, een gezond vruchtensapje bij de Foodmaker, een heerlijke kruidenlikeur bij stokerij Elixir d’Anvers en een souvenir aan de finish.

Deelnemers ontdekten op een parcours van 12 km maar liefst 14 Antwerpse toplocaties. De Handelsbeurs was de absolute topper van het parcours. Na drie jaar renovatie opende deze terug zijn deuren voor de eerste keer tijdens de Urban Walk Antwerpen. De Handelsbeurs was voordien 20 jaar gesloten.

Andere toplocaties waren de Bourlaschouwburg, Opera Antwerpen, Hof van Liere, Cinema Cartoon’s. Vlak voor de finish passeerden de deelnemers ook nog door Café Local, waar ze aangemoedigd werden door DJ Mario.

Een extra gelukje in het steeds wisselvallige oktober was het goede weer. Enkel ’s ochtends plaagden wat druppeltjes de Antwerpse hemel, nadien klaarde de Sinjorenstad op.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?