Sportende Vlaming is ook goed in bed

Bij 78% van de Vlaamse mannen en 65% van de vrouwen gaan de bedprestaties hand in hand met een goede conditie. Dat blijkt uit een onderzoek van de CM naar het sportgedrag van de Vlaming.

De Christelijke Mutualiteit ondervroeg voor hun magazine Cava? de afgelopen maanden zo’n 3.000 Vlamingen. 74% van hen liet weten ‘regelmatig te sporten’. “Het gaat dan voornamelijk om fietsen of lopen”, zegt Johan Lefevre, hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven, in Het Nieuwsblad.

Vooral lopen is bezig aan een serieuze opmars. “Je moet weten dat lopen tien jaar geleden niet eens in de top vijf stond van favoriete sporten”, zegt Lefevre. “Dankzij Start to Run is daar verandering in gekomen. Hetzelfde gebeurde trouwens met Start to Bike. Het resultaat is dat de Vlaming nu ’s avonds makkelijker nog even gaat lopen en tijdens het weekend een fietstochtje plant met de vrienden.”

22% heeft het dan weer moeilijk tot zeer moeilijk om actief te gaan sporten. ‘Te weinig tijd is’, ‘geen zin’ of ‘een gebrek aan doorzettingsvermogen’ zijn de meest gehoorde oorzaken. Misschien kan de vaststelling dat bij 78% van de Vlaamse mannen en 65% van de vrouwen de bedprestaties hand in hand gaan met een goede conditie hen wel over de streep trekken…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?