Sporten zonder smartphone

De Tickr X van Wahoo Fitness maakt een smartphone tijdens het lopen overbodig. De hartslagmeter en calorieënteller zitten immers ingewerkt in de borstband zelf.

In plaats van een sporthorloge gebruiken heel wat lopers tegenwoordig hun smartphone in combinatie met een hartslagmeter, om hun trainingsactiviteit te registeren. In bepaalde omstandigheden is het echter niet mogelijk of verstandig om je telefoon mee op pad te nemen. Denk maar een aan adventure run of een loopje in barre weersomstandigheden.

Wahoo Fitness komt daarom op de proppen met de Tickr X, waarbij de hartslagmeter en calorieënteller zijn ingebouwd in de borstband. Omdat dit toestel liefst zestien uur aan sportprestaties kan opslaan, is het niet langer nodig om in verbinding te staan met je smartphone tijdens het sporten. Na het lopen synchroniseert de Tickr X automatisch met je smartphone en kan je je prestatie terugzien in je favoriete sport-app, zoals Runkeeper, Strava of Mapmyrun.

Sporten zonder smartphone is niet alleen handig als loper, maar bijvoorbeeld ook tijdens het voetballen en natuurlijk al helemaal tijdens het zwemmen. Want inderdaad, de Tickr X is ook volledig waterdicht en dat zette Wahoo Fitness nog eens extra in de verf door zijn testexemplaren te laten afleveren in een waterzak. Wil je toch realtime inzicht krijgen in bijvoorbeeld je afgelegde afstand door middel van de GPS-functie? Dan werkt de Tickr X uiteraard ook in verbinding met een smartphone.

LOOPTECHNIEK ONDER DE LOEP

Leuk voor lopers is dat de Tickr X uitgerust is met de Running Smoothness-score, die je pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang je voet contact maakt met de grond) en je verticale oscillatie (hoe hoog je voet komt tijdens het hardlopen) meet. De Tickr X bevat ook Wahoo’s Burn and Burst-programma waarmee je eenvoudig traint op basis van je hartslag.

Een extra eigenschap van de Tickr X is dat je delen van je training kan markeren door twee keer snel op de sensor te tikken, wat automatisch gevolg wordt door een trilsignaal. Als de hartslagmeter verbonden is met je smartphone kan je door te tikken bijvoorbeeld ook overschakelen naar een volgend muzieknummer.

De Tickr X kost 99,99 euro en is geschikt voor iOS-smartphones, compatibele fitnessapparaten en gps-horloges en binnenkort ook voor Android-smartphones. De Wahoo Fitness-app is beschikbaar via de App Store voor iPhone en iPad, en via de Google Play Store voor Android met Bluetooth 4.0 en Android OS 4.3 of hoger.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?