Sporten helpt je sneller aan een lief

Belgische vrijgezellen zijn erg sportief, zo blijkt uit een enquete van Elitedating. Sporten kan dan ook helpen bij het vinden van een partner.

Sporten is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, het geeft je ook een fit en gezond gevoel. De endorfine die vrijkomt tijdens het sporten kan zelfs zorgen voor gevoelens van geluk, hetgeen een positieve invloed heeft op je zelfvertrouwen en uitstraling. Het uitstralen van zelfvertrouwen zorgt er voor dat niet alleen jijzelf maar ook anderen je aantrekkelijk voelen. Dat staat te lezen in een persbericht van relatiebemiddelingbureau Elitedating.

Elitedating voerde een onderzoek uit onder 443 van haar Belgische leden over sport en singles. Uit de resultaten blijkt dat 20% van hen bijna elke dag sport (tov 10% van de Belgen in het algemeen), 67% van hen regelmatig sport (tov 37%) en slechts 14% van hen aangeeft zelden of nooit te sporten (tov 53%).

Na het sporten voelt bijna de helft van de ondervraagde singles zich energiek en klaar om uit te gaan. De voornaamste redenen voor de singles om te sporten zijn plezier en ontspanning (45%), gezondheidsvoordelen (34%) en sociale motieven (10%).

88% van de ondervraagde vrijgezellen vindt mensen die een sport beoefenen aantrekkelijker dan mensen die niet sporten. Vlamingen vinden (beach)volleybal de meest aantrekkelijke sport (89%), terwijl Walen toch liever naar dansen kijken (86%).

97% van de Vlaamse ondervraagde singles vindt fietsen de beste sport om met een partner te beoefenen, terwijl de voorkeur van de Walen uitgaat naar lopen met je partner (92%). Qua onaantrekkelijke sporten scoorde vechtsporten het hoogst in beide landsdelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?