Sport-prothesebeha voor vrouwen die herstellen van borstkanker

Bewegen geeft leven: daarover zijn wetenschappers en Think-Pink het al lang eens. Bewegen, en bij uitbreiding een gezonde levensstijl, is belangrijk voor de preventie van onder andere borstkanker. Bovendien is het een cruciale factor in het herstel tijdens en na een behandeling. Het verkleint het risico om te hervallen en rekent af met het algemene vermoeidheidsgevoel.

Om het belang van bewegen ter preventie van en bij de revalidatie van borstkanker kracht bij te zetten hebben het Duitse lingerielabel Anita en Think-Pink de krachten gebundeld en het project Anita’s & buddy’s gelanceerd. Elke Anita had/heeft borstkanker en bereidt zich onder professionele begeleiding voor op 5 km of 15 km lopen tijdens de AG Antwerp Ten Miles & Marathon op 22 april 2018. Achter en naast hen lopen buddy’s die de uitdaging samen met hen tot een goed einde brengen.

In december gingen de Anita’s van start met hun eerste trainingen. Naast professionele sportbegeleiding worden de Anita’s ook voorzien van het juiste materiaal om het traject zo aangenaam mogelijk te maken. Zo biedt Anita hen een sportbeha waarin een eventuele siliconenborstprothese perfect blijft zitten.

Er komt veel op je af als je de diagnose borstkanker krijgt. Bij Anita begrijpen ze waar vrouwen mee te maken krijgen en hebben ze de ervaring om hen hierin te begeleiden. De protheselingerie en siliconenborstprothesen bieden de extra ondersteuning die nodig is om weer in het ritme van alledag te komen. Alle Anita protheselingerie en borstprothesen worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Dat biedt de zekerheid dat alle artikelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

De nieuwe sport-prothesebeha Extreme Control laat vrouwen na een borstoperatie toe om zich volledig te concentreren op beweging, met als doel een optimaal herstel. Hij is vanaf maart 2018 verkrijgbaar van cupmaat B tot E en kost 64,95 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?