Sport is goed voor prestaties onderneming

Uit een onderzoek van ING Economisch Bureau en De Zaak blijkt dat Nederlandse ondernemers een grote waarde hechten aan sport. Als ondernemers én hun werknemers sporten, blijkt dat ook goed voor de zaak.

Maar liefst 85% van de gevraagde ondernemers doet aan sport. Vooral ondernemers met maar een of twee werknemers in dienst sporten massaal. Tweederde van de hen trekt daar twee tot tien uur per week voor uit, vijf procent trekt zijn sportkleding voor meer dan tien uur per week aan. Individuele sporten zoals lopen of fitnessen zijn populairder dan teamsporten. 

Het merendeel vindt ook dat sport een positief effect heeft op de prestaties van het bedrijf. Niet alleen zelf sporten, maar ook de sportiviteit van de werknemers. Zo zouden sportende medewerkers beter belastbaar zijn. De kosten van uitgevallen werknemers door blessures zouden bovendien lager uitkomen dan verzuimkosten die veroorzaakt worden door bewegingsarmoede, zo blijkt uit eerder onderzoek van NOC*NSF.

Sommige deelnemers aan het onderzoek vinden dat het hogere management binnen grotere ondernemingen een topsportachtergrond zou moeten hebben. Voormalig topsporters zouden weten hoe je naar piekmomenten toe moet werken, uiterst gedisciplineerd zijn en het belang van een team inzien.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?