Spectaculaire lichtanimaties voor eerste Brussels Night Run

's Nachts door de straten en langs de bezienswaardigheden van de hoofdstad lopen. Dat is het concept van de eerste editie van de Brussels Night Run op 23 september.

Het evenement kadert in de ‘Night of the Sports’ van de stad Brussel en is dus een initiatief van Brussels schepen voor Sport Alain Courtois: “Dit is hét evenement van de eerste ‘Night of the Sports’ die alle Brusselaars samen wil doen sporten. Tegelijk een ideaal moment voor de vele sportievelingen om aan hun stadsgenoten en de bezoekers hun kunnen te tonen of om minder bekende sporten te leren ontdekken. Ik hoop dat deze eerste ‘Nacht’ een echt feest van de sport wordt, waar nog maar eens duidelijk wordt hoe sport op fysiek, mentaal en sociaal vlak en op vlak van integratie bijdraagt aan de maatschappij.”

Parcours

De deelnemers starten om 22u op het Paleizenplein, waar ook de aankomst ligt. Het parcours van 8 km door het centrum van de hoofdstad is uniek. Het Warandepark wordt zowel meteen na de start als op het einde helemaal doorkruist. Verder wachten onder meer de Grote Markt, de Sint-Gorikshallen, Manneken Pis en de Grote Zavel de lopers in het donker op. Zo’n lampje, samen met een fluo T-shirt, krijgt elke deelnemer bij de inschrijving.

Onderweg zijn er bovendien heel wat spectaculaire lichtanimaties. Greg Broekmans van organisator Golazo sports: “We zijn erg enthousiast over dit nieuwe event. Het parcours, dat samen met de Stad Brussel is uitgewerkt, is een droom voor lopers. De setting voor het Koninklijk Paleis is heel bijzonder. Met heel veel animatie onderweg gaan we de deelnemer een bijzondere ervaring bezorgen.”

Aan deze eerste Brussels Night Run kunnen hoogstens 5000 deelnemers meedoen. Inschrijven kan vanaf woensdag 31 mei, 11u.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?