Speciale supporterszones tijdens 10 Miles

Naast de 40.000 lopers worden er op 27 april ook tienduizenden toeschouwers verwacht op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Voor hen zijn er dit jaar speciale supporterszones.

Meer dan ooit zet de organisatie in op de tienduizenden supporters die langs het parcours staan. Verschillende supporterszones met DJ’s worden voorzien op het parcours van de 10 Miles.

“Iedereen in Antwerpen kent wel iemand die de 10 Miles loopt”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Heel de stad, dus ook de niet-lopers, leeft mee. Voor hen creëren we gezellige plekken waar ze de lopers kunnen ondersteunen. Op drie van de vijf zones voorziet Studio Brussel hun beste DJ’s.”

De vijf zones met DJ’s bevinden zich op volgende locaties: de volledige lengte van de Kaaien (3 dj’s), Sint-Paulusplaats (dj Christophe Lambrecht), Meir ter hoogte van de Wapper (dj Skyve), Italiëlei ter hoogte van de Paardenmarkt (dj Jonas Decleer) en Oude Leeuwenrui.

Daarnaast rekent de organisatie ook op de omwonenden om er een helse sfeer van te maken tijdens de wedstrijd. “Aan alle bewoners op het parcours vragen we om de ramen te openen en hun muziekinstallatie buiten te zetten. Want als we de lopers vragen, wat de 10 Miles zo uniek maakt, dan antwoorden ze steevast de unieke sfeer. Wel, dat willen we met de supporterszones en acties van de omwonenden alleen maar versterken,” besluit Broekmans.

Tot slot zal er voor het eerst aan de finish een grote staantribune voorzien zijn met een DJ en supportersattributen van Gazet van Antwerpen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?