Spartacus strijkt in september neer in Genk en komt deze zomer op VTM

Op zondag 11 september vindt in het Thor Park in Genk een nieuwe editie van AA Drink Spartacus Thor plaats. Inschrijven voor deze uitdagende obstacle run van 3, 7 of 12 km kan vanaf nu. Deze zomer komt er ook een Spartacus-programma op VTM.

Ramp Attempt, Tobogaaan en een (nieuwe!) uitdagende combinatie van Superhero en Netfly, … Voor fervente obstacle runners klinkt dit als muziek in de oren. Het zijn namen van bekende hindernissen in de AA Drink Spartacus Series. Ook in AA Drink Spartacus Thor zullen deze klassiekers niet ontbreken. Uiteraard verrijzen er op 11 september in het Thor Park in Genk ook nog een heleboel spectaculaire nieuwe hindernissen. Deze zullen in de loop van de komende weken en maanden bekendgemaakt worden.

Het parcours van 12 km van AA Drink Spartacus Thor zal uit niet minder dan 25 hindernissen bestaan. Op de 7 km mogen de deelnemers zich verwachten aan een vijftiental obstacles en de 3 km lange Family Run zal een achttal hindernissen bevatten. Deelnemers starten in verschillende waves met een interval van tien minuten. Per wave starten ongeveer 150 obstacle runners. Rennen, springen, vliegen, duiken, … vallen, opstaan en weer doorgaan: een Spartacus is een echte doorzetter, maar bovenal een pleziermaker. Afspraak op zondag 11 september in het Thor Park in Genk!

Spartacus Thor is de nieuwe naam voor Battle of Thor en de opener van de AA Drink Spartacus Series 2022. Op zondag 16 oktober volgt het tweede event van deze series, de AA Drink Spartacus Run in Boom. De inschrijvingen hiervan zijn al eerder geopend.

Genks burgemeester Wim Dries is verheugd dat de AA Drink Spartacus Series op zondag 11 september opnieuw in zijn stad zal neerstrijken. “We zijn blij dat onze mooie Thorsite opnieuw het decor zal zijn van deze Spartacus Thor. Zo kunnen mensen van Genk en zelfs tot ver daarbuiten hun sportieve grenzen verleggen en obstakels overwinnen in een prachtige natuursetting in Genk. En dat deelnemen ook in familieverband kan, dat is zeker een troef”, aldus de burgemeester.

Spartacus komt deze zomer op tv

Deze zomer serveert VTM al een lekker voorproefje op de AA Drink Spartacus Series. In het door Andy Peelman gepresenteerde tv-programma ‘Spartacus Run’ kan je elke dag kijken naar een duel tussen twee BV’s die een pittig hindernissenparcours afleggen. Enkele namen die nu al bekend zijn: Qmusic-presentator Maarten Vancoillie, model en vriendin van Jens Dendoncker Lauren Versnick, ex-wielrenner Francesco Planckaert, influencer Average Rob en zangeres, presentatrice en actrice Laura Tesoro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?