Spartacus Run verhuist van Antwerpen naar Boom

De inschrijvingen voor de Spartacus Run 2013 zijn geopend. De tweede editie van deze spectaculaire survivalrun vindt plaats in domein De Schorre in Boom op woensdag 1 mei.

Na de succesvolle editie van vorig jaar (volzet met 3.000 deelnemers) werd er uitgekeken naar een nieuwe locatie, met meer mogelijkheden en niveauverschil. Het parcours verhuist van Antwerpen Linkeroever naar het Provinciaal Domein De Schorre in Boom.

De organisatie kan op 1 mei over het volledige domein beschikken zodat het parcours zal bestaan uit één lus van 10 km met een 15-tal hindernissen die moeten worden overwonnen. Op deze manier kunnen er 5.000 deelnemers worden toegelaten.

START IN WAVES

De ultieme beleving van de deelnemers zal deze editie centraal staan. Zo zal er om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken gestart worden in 20 waves met telkens een pauze van 3 minuten. Per wave zullen er telkens 250 deelnemers starten. Op deze manier worden wachtrijen aan de verschillende hindernissen vermeden. Wat de hindernissen betreft belooft de organisatie enkele nieuwigheden en verrassingen.

EERBETOON AAN ARTOER

Net als vorig jaar wordt de Spartacus Run georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer, die door zijn vrienden Spartacus werd genoemd, overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan, en zijn vrienden vinden het fantastisch om op deze manier hun zoon en vriend te herdenken en hopen dat de tweede editie opnieuw een succes wordt.

SPARTACUS SERIES

De Spartacus Run maakt deel uit van de Spartacus Series, een verzameling van massalopen die een echte uitdaging vormen voor de lopers. Het tweede evenement op de kalender van de Spartacus Series is de Race Against Nature op zondag 22 september in Energy Park (Domein De Vijvers) in Averbode.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.