Spartacus Run lokt 30.000 man naar Boom

Meer dan 8000 deelnemers en 20.000 bezoekers verzamelden in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom voor de derde editie van de Spartacus Run.

De meer dan 8000 deelnemers aan de opener van de STIHL Spartacus Series konden genieten van een zonovergoten parcours dat door maar één klein buitje getroffen werd.

De regen zorgde er wel voor wat meer modder waardoor veel deelnemers de tocht over de hindernissen zwaarder inschatten dan vorig jaar.

Een heel aantal van de hindernissen was nagelnieuw. Bijvoorbeeld de ‘Sand for cement’. Op dat deel van het parcours moesten de deelnemers een zandzak meesleuren door een zee van banden.

Ook het Labyrint kreeg een make-over. Om het extra moeilijk te maken, werd de toegangspoort tot het doolhof telkens aangepast. Een aantal stukken werden verzet waardoor de hindernis telkens letterlijk enkele nieuwe wendingen kreeg.

Het aantal vrouwen dat de finish haalde zat in stijgende lijn. Bijna één op drie van de finishers was een vrouw. Onder hen ook Kim Clijsters. Ook Ironman Luc Van Lierde werd een Spartacus in Boom. Hij liep samen met enkele kameraden de race.

Gill Baras legde het hele parcours het snelste af. Hij was rond in 41’03”. Josha Van Bree (41’51”) en Ruud De Rybel (42’28”) werden twee en drie. De vrouwen was Birgit Vanrafelghem de beste in 50’45”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.