Spa-hazen loodsen je door Brussel

Nu zondag wagen opnieuw 30.000 lopers zich aan de 20 km door Brussel. Ze worden daarin naar goede gewoonte bijgestaan door de tempomakers van Spa.

De 20 km voeren de deelnemers onder andere langs het Justitiepaleis. (foto belga)
De 20 km door Brussel is ondertussen alweer aan zijn 32ste editie toe. De lopers beginnen nu zondag 29 mei om 15u in het Jubelpark aan hun tocht door de hoofdstad, die hen zal leiden langs de Wetstraat, het Paleizenplein, de Regentschapsstraat, het Poelaertplein, de Louizalaan, het Ter Kamerenbos, de Franklin Rooseveltlaan, Vorstlaan en Tervurenlaan om uiteindelijk op de startlocatie te finishen.

De 30.000 startbewijzen waren ook dit jaar in een mum van tijd uitverkocht. De deelnemers worden in drie startgolven opgedeeld, eventueel aan de hand van hun eindtijd in 2010.

Spa zet naar goede gewoonte ook weer tempomakers in om deelnemers te helpen binnen een bepaalde tijd te finishen. 16 hazen zullen de lopers loodsen naar een eindtijd tussen 1u30 en 2u15. Je herkent ze vanaf de start aan de gekleurde ballons: rood (1u30), blauw (1u45), groen (2u) en zwart (2u15).Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?