Sofico Gent Marathon: Op weg naar 12.500 deelnemers op een vernieuwd parcours

Op zondag 26 maart zullen circa 12.500 deelnemers over het vernieuwde parcours van de Sofico Gent Marathon lopen. Het parcours door het centrum is nog verbeterd met onder meer een passage langs de Coupure. Ook de aansluiting van het stadscentrum met de Ghelamco Arena – waar de lopers opnieuw door lopen – is herzien. Ongewijzigd is de passage langs de vele highlights van Gent en de heroïsche finish in de Topsporthal.

Meer dan 10.500 lopers zijn al ingeschreven. Ruim 15% komt uit het buitenland. De organisatie verwacht dat er op de eventdag circa 12.500 deelnemers aan de start zullen staan waarmee deze editie, voor het tweede jaar op rij, opnieuw volzet zal zijn.

In functie van een verhoogd loopcomfort werd het parcours van de Sofico Gent Marathon herzien. De eventsite, met alle faciliteiten voor de lopers, is nog steeds gelegen in de Topsporthal. De start ligt 800 meter verder op de Europalaan, in het verlengde van de Zuiderlaan. De eerste 3 km van het parcours is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar met een prachtige passage langs de Coupure. Nadien vervolgen de lopers hun weg langs de Leie, richting de alom bekende Sint-Michielsbrug met zicht op de beroemde drie torens van Gent: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal.

De deelnemers mogen opnieuw dwars door de Ghelamco Arena – de thuishaven van KAA Gent – lopen, waarna de wegen van de marathon- en halvemarathonlopers scheiden. Voor de verbinding naar de Ghelamco Arena werd een vernieuwde passage uitgetekend langs de Ottergemsesteenweg en het UZ Gent. Het vervolg van het parcours is verder ongewijzigd tot aan de Topsporthal, waar de duizenden nationale en internationale deelnemers van alle afstanden heroïsch finishen in de Topsporthal.

“Gent staat in België al bekend als loopstad, maar de stadsmarathon zet ons ook internationaal op de kaart zegt”, zegt Sofie Bracke, schepen van Economie, Handel, Haven en Sport. “Vorig jaar stonden deelnemers uit maar liefst 39 landen aan de start. Als zij allemaal met een positief gevoel over onze stad terug naar huis keren, is onze missie geslaagd!”

Er zijn nog 2000 startnummers beschikbaar verdeeld over de verschillende afstanden. Online inschrijven kan tot 25 maart of zolang er startnummers beschikbaar zijn. Het parcours van de marathon en halve marathon is officieel opgemeten door World Athletics.

www.soficogentmarathon.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?