Soepeler lopen met Leg Balance tights

Asics heeft een nieuw trainingsoutfit op de markt voor atleten die soepeler en sneller willen lopen. De Leg Balance tights moet de heup, het dijbeen en het onderbeen beter ondersteunen.

De Leg Balance tights (foto Asics)
De Leg Balance tights vormen een onderdeel van de Top Impact Line: een design op maat gemaakt voor hardlopers. De vernieuwde technologie moet het lopen versoepelen en vergemakkelijken met extra ondersteuning voor de benen.

De Core Balance tights zijn ontwikkeld om ook de heup te stabiliseren tijdens het lopen. Door de speciale constructie wordt de spieractiviteit rondom de heup gestimuleerd.

Naast benen en heup moeten de stuggere materialen rond het kniegewricht ervoor zorgen dat ook de knieën minder worden belast, waardoor de kans op blessures kleiner wordt.

Dankzij de ondersteuning wordt het voor zowel beginnende als professionele lopers gemakkelijker om hogere snelheden te halen, zonder al te veel extra energie te verbruiken.

Nederlands atleet Robert Lathouwers maakt gebruik van het nieuwe snufje van Asics. “Vanaf de eerste pas voel je meteen de werking. De tight geeft je onderlichaam veel stabiliteit, terwijl je toch lekker kunt blijven bewegen. Met name bij het duurwerk heb ik daar veel voordeel van”, aldus Lathouwers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?