Snelle Belgen wagen zich massaal aan marathon

Opvallend veel Belgische toplopers maken de komende weken hun debuut op de marathon. Dat heeft deels te maken met de haalbare WK-limiet en de Spelen van 2016.

Voor het WK atletiek, dat eind augustus in Peking plaatsvindt, legde de nationale atletiekbond de limiet op 2u12’45” en 2u30’41”. Dat opent perspectieven voor sommige Belgen. Voor de Olympische Spelen in Rio in 2016 volgt de BIOC in principe de IOC-limieten, die volgende maand bekend gemaakt worden.

Op 12 april maken Mats Lunders en Soufiane Bouchikhi hun debuut op de NN Marathon Rotterdam. Ook de al ervaren Willem Van Schuerbeeck (PR 2u13’55”) en Abdelhadi El Hachimi komen er aan de start. De Belgische Marokkaan is trouwens al zeker van een WK-ticket nadat hij in september vorig jaar exact de limiet liep in Berlijn. Stefan Van Den Broek en Steven Heemskerk zullen hazen in de havenstad. Bij de vrouwen staat onze landgenote Hanne Vandenbussche op de startlijst.

Op 26 april debuteert Koen Naert in Hamburg. Naert zou normaal pas over twee jaar overschakelen op de marathon, maar waagt nu al zijn kans met het oog op de Spelen in 2016, waarvan hij hoopt dat de marathonlimiet haalbaarder is dan de strenge richttijd op de 10.000 meter.
Nog op 26 april loopt Stijn Fincioen (PR 2u17’56”) de marathon van Londen en staan heel wat snelle Belgen in eigen land aan de start van de DVV Antwerp Marathon. Onder hen Florent Caelen (PR 2u16’31”), Gino Van Geyte (PR 2u13’23”), Tim Stessens (2u21’24”) en Lander Van Droogenbroeck (PR 2u16’18”), die gegangmaakt zal worden door Jesse Stroobants.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?