Smogmarathon in Peking (fotospecial)

De marathon van Peking is gelopen bij een zeer slechte luchtkwaliteit. Door de smog droegen vele van de 30.000 deelnemers een mondmasker en werden er heel wat opgaves genoteerd. Bekijk de foto's!

Op voorhand was rekening gehouden met lichte of matige smog, maar zondag bleek de luchtkwaliteit zelfs naar Chinese normen zeer slecht te zijn. Zo slecht zelfs dat de autoriteiten ouderen, kinderen en zieken de raad gaven om binnen te blijven.

Dat weerhield 30.000 sportievelingen er echter niet van om van start te gaan op het Tiananmen-plein. Velen onder hen droegen wel mondkapjes of zelfs regelrechte gasmaskers. Een groot aantal lopers haalde ook de finish in het Olympisch Park niet.

De organisatie wilde de 34ste editie niet afgelasten vanwege de enorme operatie die dat met zich mee zou brengen. Zo kwam bijna de helft van de deelnemers uit het buitenland of andere delen van China.

De marathon werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen door een Ethiopische atleet: Girmay Birhanu Gebru (2u10’42”) en Fatuma Sado Dergo (2u30’30”).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?