‘Slimme zool’ verbetert je looptechniek en voorkomt blessures

Ook de loopsport profiteert volop van de technologische mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een slimme zool die je zegt hoe je moet lopen?

De Run Profiler is een zool die gemaakt werd door DigitSole, dat eerder al uitpakte met een zool die je voeten verwarmt. Maar nu hebben ze er dus ook eentje uitgebracht voor lopers.

Deze slimme loopzooltjes maken via bluetooth verbinding met de bijbehorende app op je smartphone. Maar wat doen ze nu juist? Terwijl je loopt, meten ze allerhande data en geven ze je feedback via je smartphone. Dat gebeurt via audioboodschappen. Ook handig: je kan in 3D zien hoe je tijdens je training of wedstrijd je voeten gebruikt hebt. Hoe zette je af? Waar zette je druk? 

Handig bis: de Run Profiler doet dankzij de analyse van die gegevens ook aan blessurepreventie, want hij waarschuwt je wanneer je spieren en gewrichten vermoeid beginnen te worden. En hij toont je ook hoe je minder energie verspilt tijdens het lopen. O ja: de zooltjes houden ook gewoon bij hoe ver je al gelopen hebt.  

De adviesverkoopprijs bedraagt 99,99 euro. Als alles goed gaat, lees je binnenkort op running.be een review van dit product.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?