‘Slimme’ schoen geeft feedback terwijl je loopt

Goed nieuws voor de lopende fans van technologische vooruitgang. Want er komen 'slimme' loopschoenen aan.

Technologiebedrijf Sensoria brengt Smart Running Shoes op de markt. Die bevatten enkele sensoren die de impact meten op diverse zones van je schoen. Die werken samen met de Sensoria Core Sensor in de hiel van de schoen en de Sensoria Run 2.0 app.

Op basis van de gegevens van de sensoren geeft een AI-stem je tijdens je looptocht informatie over diverse paramaters: cadans, landing, grondcontacttijd, afstand, tempo, verbrande calorieën, … De bedoeling van de producent is om de loper effïciënter te laten lopen en blessures te vermijden. Sensoria spreekt ook over een AI-coach, maar het is ons nog niet helemaal duidelijk of de stem je ook richtlijnen zal geven om je loopstijl te verbeteren.

Helemaal nieuw is het idee hoe dan ook niet, want Under Armour pakte er eerder al mee uit. En het doet ons ook een beetje denken aan SHFT (lees hier onze review).

De schoenen van Sensoria komen in het geel, zwart, rood en blauw op de markt. Je kan ze nu voorbestellen voor zo’n 90 euro. Begin maart zou je ze in je bezit moeten hebben. Verwacht wordt dat de retailprijs rond de 200 euro zal liggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?