Slimme lamp

Petzl lanceert met de Tikka R+ een nieuw model met 'reactive technology'. Deze slimme hoofdlamp weet dankzij een sensor perfect hoeveel licht je nodig hebt. Running.be nam de proef op de som!

De Tikka R+ beschikt over een sensor die automatisch de lichtsterkte en de stralenbundel aanpast naargelang de omstandigheden. Dat werkt enerzijds batterijbesparend en anderzijds hoef je ook niet de hele tijd het licht te regelen en kan je geconcentreerd blijven op het parcours.

De Tikka R+ is gebruiksvriendelijk met slechts twee knoppen. Met de knop bovenaan het toestel zet je de lamp aan en uit en kan je wisselen van modus (standaard licht, maximum power en maximum autonomie). Met de knop opzij kan je kiezen tussen drie technologieën: reactive lightning (de sensor kiest voor jou de optimale lichtsterkte en stralenbundel), constant lightning (constante, heldere straal) en red lightning (een rood lampje, constant of flikkerend).

Als je de lamp op maximum autonomy zet, gaat de batterij met reactive lightning minstens twaalf uur mee. Op maximum power-stand is dat 3,5 uur en kan je liefst 170 lumen poduceren en tot 65 meter ver zien. De batterij is trouwens makkelijk op te laden via een usb-ingang op het toestel zelf.

De Tikka R+ kost 61 euro. Voor wie het nog iets straffer mag zijn, is er ook de iets duurdere RXP met maximum 215 lumen. Perfect voor een trailrun in het donker!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?