Slim trainen met Polar Beat

Polar lanceert de Beat, een gloednieuwe app voor iedere sporter die zijn training op een intelligente manier wil benaderen.

De meeste app’s registreren enkel je training. Maar intensiever sporten, of sneller en meer, betekent niet automatisch dat je prestaties verbeteren – het gaat erom je training slim aan te pakken. Dankzij de nieuwe Polar Beat-app weet je na je training wat je lichaam bereikt heeft en wat er nodig is om je doelen te bereiken: gewichtsverlies, sneller of langer lopen.

In combinatie met de Polar H7 hartslagsensor beschik je over de volgende functies

Trainingsdoel stellen: bijvoorbeeld extra calorieën verbranden of een tijds- of afstandsrecord verbreken. De premiumversie van deze app maakt het mogelijk om meer geavanceerde doelen te stellen zoals je stofwisseling stimuleren, werken aan je aerobe of anaerobe conditie, je maximaal prestatievermogen of je sprintsnelheid verbeteren.

Aan de juiste intensiteit trainen: met Polar Beat blijf je binnen de voor jouw optimale hartslagzone ongeacht wat je persoonlijke doel is. Met de premiumversie beschik je over een meer gedetailleerde real time analyse van de belangrijkste effecten van je trainingsinspanningen: vetverbranding of conditieverbetering

Inzicht in trainingsresultaat: de app gebruikt je trainingsdata om grafisch de impact van je training op verschillende intensiteitsniveaus weer te geven. Zo kan je je resultaten bekijken en evalueren of je je kracht of uithoudingsvermogen hebt verbeterd of vet hebt verbrand.

Nauwkeurige caloriemeting, ook bij indoor training.

Voor de geavanceerde functies maakt Polar Beat gebruik van de informatie afkomstig van de nieuwe Polar H7 hartslagsensor. Deze maakt via Bluetooth Smart verbinding met je iPhone en zorgt voor een minimaal energieverbruik.

Deze app beschikt bovendien over de traditionele functies zoals trainingsdoelen en trainingsgegevens voor duur, afstand en caloriemeting tijdens je trainingsessie, routeregistratie en je persoonlijke trainingsgeschiedenis met je persoonlijke besttijden. Onderweg kan je ook naar muziek blijven luisteren op je iPhone en achteraf kan je je successen online delen met vrienden en familie.

“Dit is niet zomaar de zoveelste sport app”, zegt Minna Wahlberg, Sport Sector Director bij Polar. “De ervaring die Polar de voorbije decennia heeft opgebouwd gebruikte het bedrijf nu om vernieuwende technologie te ontwikkelen zodat iedereen gebruik kan maken van Polar’s expertise en met behulp van slimme en nauwkeurige informatie kan bouwen aan zijn fitheid. Met de slimme en nauwkeurige informatie via Polar Beat bouw je aan je lichaam, ongeacht je persoonlijke doel.”

De Polar Beat app is gratis te downloaden in de App Store van Apple. De premium versie kost 2,99 euro. Polar Beat is compatibel met iPhone 4S en de nieuwe iPhone 5.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?