Slechts 1 man bereikte de finish van deze loodzware wedstrijd

In de categorie 'veel zotter moet het niet worden' belichten we vandaag een wedstrijd die al sinds 1986 bestaat en waar sindsdien slechts 14 deelnemers de finish haalden: de Barkley Marathons.

De Barkley Marathons is om diverse redenen een bijzondere wedstrijd. Het is er eentje die onder de radar blijft, waardoor deelnemers zelf op zoek moeten gaan naar de organisatie om te kunnen deelnemen. Maar de race in Tennessee is vooral opvallend omdat er sinds 1986 slechts 14 lopers de finish haalden.

De wedstrijd vindt plaats in het bijzonder uitgestrekte Frozen Head State Park. Daar moeten de deelnemers – degenen die de race uitlopen – niet minder dan 18.000 hoogtemeters overwinnen over een afstand van ongeveer 160 kilometer. Nog speciaal: je weet op voorhand eigenlijk niet naar waar je gaat lopen. De dag voor de start krijg je een kaart en vervolgens moet je je plan trekken. Op het parcours liggen ook geen bevoorradings- of hulpposten. Enkel een paar waterpunten.

40 deelnemers tekenden present voor de 30e editie, maar slechts 1 man haalde de finish: Jared Campbell. Een ervaringsdeskundige, want de 36-jarige atleet bereikte al twee keer eerder de eindstreep van deze loodzware wedstrijd. Hij deed er trouwens 59 uur en 30 minuten over.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?