Slechts 1 finisher in Marathon of the North

De Marathon of the North telde afgelopen weekend maar één officiële finisher, namelijk de winnaar. De overige 5.000 lopers namen een verkeerde weg en liepen 264 meter te weinig...

Winnaar Jake Harrison had zo’n voorsprong opgebouwd dat zijn achtervolgers hem en de wagen van de koersdirecteur op den duur uit het oog verloren. Geen probleem, ware het niet dat seingevers de rest van het pak de verkeerde weg uitstuurden in de straten van Sunderland, waardoor ze aan de meet slechts 41,931 in plaats van 42,195 km hadden afgelegd. En zo kunnen ze dus geen officiële marathon op hun palmares bijschrijven.

De organisatoren van de Marathon of the North boden ondertussen hun verontschuldigingen aan en beloofden de deelnemers een korting van 25% als ze volgend jaar opnieuw meelopen.

De Marathon of the North is niet de enige langeafstandswedstrijd die problemen had met de lengte van het parcours. In 2010 liepen 15.000 sportievelingen al eens 193 meter te weinig op de halve marathon van Cardiff na een last-minute parcourswijziging.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?