Slecht regenjasje? Geen toelating om te starten!

Een van onze journalisten, Kris Clerckx, kwalificeerde zich voor de recentste Ultra-Trail du Mont-Blanc. Maar bijna ging het ter plekke fout.

De Ultra-Trail du Mont-Blanc is dan misschien niet de zwaarste trail in Europa, maar het is wel een van de bekendste. Je legt 170 kilometer af en onderweg krijg je 10.000 positieve hoogtemeters voor de kiezen. Onze journalist Kris Clerckx kwalificeerde zich voor de voorbije editie. In ons novembernummer (nog tot eind dit jaar in de winkel) lees je zijn reportage. Wij delen alvast twee fragmenten hieronder …

Over de materiaalproblemen …

Het slechte weer speelt danig in op mijn gemoed en op de koop toe blijkt bij controle mijn wedstrijdmateriaal niet reglementair. Een dame van de jury doet wel erg dramatisch: “Met dit regenvestje overleef je de bergen niet.” Gelukkig heb ik diezelfde dag nog recht op een herexamen. Ik toon een gloednieuw regenjasje – met kap en een volledig waterdicht en ademend membraan. Voldoende om alsnog mijn borstnummer te krijgen. Oef. 

Over de sfeer onderweg

Niet zo leuk: de stilte en de overdreven sérieux in het peloton. Een grapje, opmerking of vraag wordt simpelweg genegeerd. De deelnemers zeggen werkelijk niets tegen elkaar. Waant iedereen zich tijdens de UTMB plots dé kampioen van de trail? Of zitten we nu al in onze cocon van de inspanningstrance?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?