Slachtoffer Boston loopt al opnieuw marathon

Amper een half jaar na de bomaanslagen in Boston heeft een van de slachtoffers al opnieuw een marathon gelopen. Lee Ann Yanni (links op de foto) legde de 42,195 km in Chicago af in 5u44'.

Het kuitbeen en de beenspieren van Lee Ann Yanni raakten ernstig beschadigd toen de eerste van de twee bommen ontploften in de finishzone van de Boston Marathon op 15 april. De 31-jarige Amerikaanse stonds toen samen met haar man Nick op amper tien meter van de eindmeet.

De loopster heeft ondertussen drie operaties en een huidtransplantatie ondergaan en houdt een groot donker litteken op haar linkerkuit over aan het drama. Yanni moest opnieuw leren wandelen, maar liet de moed niet zakken en stond zes maanden na de aanslagen alweer aan de start van de marathon van Chicago.

Yanni kwam na 5u44′ over de meet. Het opschrift op haar T-shirt zei alles: ‘Boston Wicked Strong’. “Eigenlijk zou ik nog niet mogen lopen, maar ik heb net een marathon afgelegd”, reageerde ze na de finish. “Zo zie je maar, als je ergens je zinnen op hebt gezet is alles mogelijk.”

Yanni kreeg onderweg heel wat aanmoedigingen. “Vele mensen riepen ‘Boston strong’ en aan de aankomst kreeg ik een warm onthaal van de speaker. Ik denk dat ik vandaag heel wat mensen geïnspireerd heb.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?