Slachtoffer aanslagen heeft doel dankzij lopen

Een jaar geleden vonden in ons land de verschrikkelijke terreuraanslagen plaats. Sebastien Bellin raakte zwaargewond, maar heeft ondertussen weer een doel. Met dank aan het lopen.

Sebastien Bellin is een naam die zeker bij de basketballiefhebbers een belletje doet rinkelen. De 38-jarige gewezen international van ons land speelde tot vorig jaar bij Antwerp Giants en stond in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem toen de terreuraanslag er plaatsvond. Bellin overleefde de gruweldaad, maar liep wel zware blessures aan heup en beide benen op.

Het Nieuwsblad zocht hem een jaar na de feiten op en zag dat de ex-basketbalspeler nog steeds met een brace rond de linkervoet rondloopt. “Ik onderging acht operaties en zal fysiek nooit meer dezelfde zijn”, vertelt de 2m06 grote Bellin. En toch bestaat zijn verhaal niet uitsluitend uit kommer en kwel. “Na enkele maanden kon ik weer stappen, tot verbazing van de dokters. Een overwinning op mezelf. Ik heb er nu voor gekozen om gelukkig te zijn en nog meer te genieten van het leven.”

En daarbij helpt de loopsport hem. Sporten kan Bellin voorlopig nog niet, maar toch heeft hij een loopdoel: “De 20 kilometer van Brussel van volgend jaar is mijn uitdaging.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?