Skechers op de testbank

De Skechers GOrun 2 is om meer dan één reden een opvallende loopschoen. Je kan hem komende zondag uittesten op GvA Dwars door Mechelen.

Het concept van de Skechers GOrun 2, waarbij de zool het dikst is in het middengedeelte, moet de loper stimuleren om meer op de voor- en middenvoet te landen. Dat zou niet alleen een meer natuurlijke manier van bewegen zijn, maar het zou ook nog eens sneller gaan.

Bij het uittesten van de schoen voelden we in het begin de bobbel in het middengedeelte, maar na een weekje inlopen, merkten we al niets meer. We deden de proef op de som en ons PR op een stratenloop van 6 km ging meteen aan diggelen.

We zijn heel kritisch, maar het is echt moeilijk om negatieve dingen over deze schoen te schrijven, tenzij misschien dat er tussen de grote noppen in de zool veel steentjes blijven zitten. De Skechers GOrun 2 is een ultralichte schoen (193 gram voor maat 44) met veel demping en een vrij behoorlijke stabiliteit. De adviesverkoopprijs bedraagt 79,95 euro.

Je kan de schoen testen op de Skechers-stand op GvA Dwars door Mechelen (29 september) of HBvL Dwars door Hasselt (13 oktober).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?