Siska Schoeters traint voor DVV Antwerp 10 Miles

Siska Schoeters is in volle voorbereiding voor de DVV Antwerp 10 Miles. "Tijd of klassement interesseert me niet, lopen is voor mij pure ontspanning", zegt de Studio Brussel-presentatrice.

Siska Schoeters is niet de enige Studio Brussel-stem die sportief bezig is. “Sport is hip op Studio Brussel”, zegt ze in Gazet van Antwerpen. “Linde Merckpoel traint voor de marathon. Mijn vriend Tomas (De Soete, nvdr) heeft onder begeleiding van Energy Lab de Galibier beklommen. Elke dag hoor ik hem zeggen dat hij opnieuw moet beginnen fietsen. Stijn van de Voorde loopt en Sofie Lemaire ook.”

Ook Siska deed een beroep op Energy Lab om haar te begeleiden richting haar doel: de DVV Antwerp 10 Miles op 22 april. Begin februari werd ze een eerste keer getest in Energy Lab Zwijndrecht.

Veel overredingskracht was niet nodig om de radiopresentatrice aan de start te krijgen in Antwerpen. “Ik heb joggen altijd plezant gevonden. Zoveel deugd dat het doet. Ik had alleen een zetje nodig. Toen ik nog in Gent woonde, had ik een personal coach en bleef ik aan gang. Maar het moederschap en een drukke agenda haalden de regelmaat uit de trainingen.”

“Ook al ken ik de baten van het joggen en weet ik dat het even doorzetten is, het kwam er niet meer van. Het cliché klopt: de afstand van de zetel naar de deur is de moeilijkste. Onlangs zijn we naar Temse verhuisd, naar een landelijke omgeving. Ik moet maar de deur uitstappen om een leuk parcours te vinden.”

Beschrijf eens wat het joggen je bijbrengt.
“Achteraf ben ik altijd ongelofelijk blij. Noem het maar puur geluk. Daarvoor hoef ik zelfs niet ver of snel te lopen. Voor mijn bevalling ben ik zelfs zo lang mogelijk blijven lopen, zo’n genoegdoening had ik ervan.”

Hoe ziet je sportief verleden eruit?
“Ik heb wat aan paardrijden gedaan, maar ik had schrik van het paard. Volleybal gespeeld, maar ik had schrik van de bal. Ballet, maar ik was niet lenig genoeg. Een beetje geskied ook. Joggen heb ik al die jaren nog het langst volgehouden. Maar Sporty Spice was ik nooit hoor. Of ik competitief ben? Geenszins. (lachje) Misschien omdat ik nooit goed genoeg geweest ben. Neen hoor, sport is voor mij pure ontspanning. Tijd of klassement interesseert me niet. Mijn dagelijks leven is al competitief genoeg, met die deadlines. Waarom zou ik in mijn vrije tijd dan nog wat extra gaan stressen? Ik twijfel nog tussen de Ladies Run van vijf kilometer en de 10 Miles. Ik heb onlangs nog een uurtje gelopen, dus mijn conditie is nog niet helemaal weg. Ik zal zien hoe de trainingen vorderen.” 

Hoe ga je die trainingen in je agenda inpassen?
“(zucht) De hamvraag. Dat weet ik nog niet zo goed. Een keer in het weekend, als mijn zoontje overdag slaapt. En verder? Allicht ga ik mijn loopspullen in de auto leggen, zodat ik me op het werk kan omkleden en meteen bij thuiskomst aan de slag kan. Anders lukt het niet. Laat het dus snel langer licht worden. Voorafgaand aan het werk is geen optie. Dat is het enige moment van de dag dat ik mijn zoontje kan zien. Hij wordt wakker rond half zeven en ik vertrek elke dag om negen uur naar de VRT. Die zalige momenten wil ik mezelf niet ontzeggen. Overdag op de VRT? (lachje) Voor mensen die echt werken, is dat onmogelijk hoor. Andere afdelingen kunnen een uurtje Zumba inbouwen, op Studio Brussel kan dat niet.” 

Verkies je gezelschap tijdens de trainingen?
“Gezien mijn variabele uren lukken groepstrainingen me niet. Veel van mijn familieleden of vrienden wonen sowieso te ver weg. En wat als hij of zij afzegt, dan zou ik ook afhaken. Neen, laat mij maar op mijn eentje draven. Ik ken trouwens niemand die zo traag loopt als ik. De iPod gaat meestal wel op. Ik heb zelf een playlist met aangepaste muziek samengesteld. ‘Lopen Bitch!’ heb ik dat lijstje genoemd. Het eerste nummer daarvan is met zorg uitgekozen. Don’t stop me now van Queen. Voor de rest is het een afwisseling van uptempo en zachtere songs.”

Wat weegt door, ijdelheid of gezondheid?
“Een combinatie. Ik voel me gewoon beter als ik gelopen heb. Fysiek en mentaal. Dat ritueel is heerlijk. Trainen, douchen en dan vijf minuten in de zetel nagenieten. (lacht) Dat is bijna zo goed als een pak koeken leegeten.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?