Sigma heeft nieuws

Sigma Sport blikt al vooruit op 2015 met nieuwe producten en innovaties. Het stelt de RC Move en PC 26.14 sporthorloges en het nieuwe Sigma data center voor.

RC Move

De RC Move (foto links) is in verbinding met de iPhone en de Sigma Move-app een slimme trainingspartner met GPS, muziekbesturing, en Facebook- en Twittertoegang. Alle trainingswaarden, zoals snelheid, afstand of hartfrequentie, worden tegelijkertijd op het horloge en de app getoond, en via Voice Control na iedere ronde akoestisch overgebracht. De muziek, die men tijdens de training via het horloge kan besturen, wordt dan wat zachter.

Via twee klikken wordt de RC Move met de gratis Sigma Move-app verbonden. Vervolgens kan je de training zowel op de app als het horloge besturen en controleren. Na de training kunnen de gegevens via Facebook en Twitter direct aan de vrienden doorgegeven worden. Via Bluetooth Smart worden de gegevens ter evaluatie doorgestuurd tussen iPhone, borstband en computer.

De RC Move heeft een inlogcapaciteit tot 260 uur, is waterdicht, heeft achtergrondverlichting, een eenvoudige toetsblokkering, een wekfunctie en het display is individueel instelbaar. De siliconen armband is in wit en zwart verkrijgbaar. De RC Move heeft een adviesprijs van 149,95 euro en ligt vanaf oktober in de winkel.

PC 26.14

Met de PC 26.14 (foto rechts) brengt Sigma een moderne en tegelijkertijd klassieke hartslagmeter op de markt. De zachte, soepele armband van siliconen en het krasvaste mineraalglas maakt dat je dit horloge ook tijdens je dagdagelijkse activiteiten kan dragen. De hartslagmeter bevat alle belangrijke standaardfuncties en aanvullende trainingsfuncties.Zo krijg je informatie over de actuele, gemiddelde en maximale hartfrequentie, op basis waarvan de calorieën berekend worden.

De rondeteller kan tot 50 rondes per training bevatten. Tijdens de training wordt de beste rondetijd kortstondig in het display getoond en na het lopen kan je via de Easy Lap View de aparte rondes snel en overzichtelijk analyseren. De PC 26.14 maakt een training zowel na vooraf ingestelde en vrij definieerbare intensiteitszones als individuele doelzones mogelijk. 

De PC 26.14 slaat tot zeven trainingen op en ook de totale waarden per week en per maand kunnen opgeroepen worden. Verdere functies zijn waterdichtheid, achtergrondverlichting, eenvoudige toetsblokkering en de wekfunctie. Het display is individueel instelbaar. Het horloge is vanaf september in speciaalzaken verkrijgbaar.

Data Center

Het Sigma Sport Data Center maakt het mogelijk om je training systematisch en statistisch te evalueren. Het Data Center 4.0 heeft een nieuw, modern design en de tablet- en cloudcapaciteit, die de evaluatie van de training en de analyse ervan ook onderweg mogelijk maakt. Speciaal voor de iPad en het Android-tablet werd een Sigma Data Center-app ontwikkeld.

Dankzij dit mobiele gebruik is de Sigma Cloud voor de opslag van gegevens een logische volgende stap. De optionele registratie bij deze Cloud maakt de simultane gegevensoverdracht mogelijk. Zodra een internetverbinding op de computer of het tablet tot stand is gekomen, worden alle gegevens van het Data Center met elkaar gesynchroniseerd, zodat altijd en overal op alle trainingen teruggegrepen kan worden.

Het Data Center 4.0 is vanaf oktober beschikbaar in de webshop. De app is vanaf oktober in de Apple AppStore en in de Google Play Store te downloaden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?