Serge Van Autreve loopt Ronde van Vlaanderen

Ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan organiseren de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen een Ronde van Vlaanderen voor lopers. Serge Van Autreve loopt de volledige 240 km.

De Ronde – 240 km Run is een estafetteloop die plaatsvindt op zaterdag 29 en zondag 30 september, met start en aankomst in Gent. Een deel van het traject loopt via het parcours van de Ronde van Vlaanderen en andere wielerklassiekers. Zo liggen de Bellegem, Tiegemberg, Oude Kwaremont, Rekelberg, Berendries en de Muur van Geraardsbergen op het traject. 

Een beperkte groep lopers zal het traject volledig uitlopen, onder hen ook de Antwerpse ultraloper Serge Van Autreve. Iedereen kan echter starten en stoppen op een moment naar keuze, op de daartoe opgezette ‘knooppunten’, die ongeveer elke 10 km ingericht worden. Alle deelnemers blijven samen en passen zich aan aan de gemiddelde loopsnelheid. Het is geen wedstrijd.

De deelnemers aan De Ronde kunnen zich ook laten sponsoren. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen.

‘DODENTOCHT ALS VOORBEREIDING’

Serge Van Autreve is niet aan zijn proefstuk toe met De Ronde. Zo liep hij voor Music For Life in 2008 al zo’n 65 kilometer, in 2009 werden dat er 100 in de sneeuw en in 2010 liep hij van Eindhoven naar Antwerpen.

“Het uitgetekende parcours ging ik nog niet verkennen, maar ik train voldoende bergop om het aan te kunnen”, zegt Van Autreve in Het Laatste Nieuws. “Deelnemers bereiden zich best een beetje voor, bergop moet je toch ‘anders’ lopen en de kuiten worden ook veel meer belast. Zelf wil ik als training deelnemen aan de Dodentocht in Bornem, die 100 kilometer hoop ik op 8 uur tijd af te leggen.”

Voor het eerst schenkt Van Autreve zijn opbrengst aan Artsen zonder Grenzen. “Music for Life was een prachtig initiatief, maar na het stopzetten van die actie moest ik op zoek naar een nieuw goed doel. De organisatie Sporters voor Artsen Zonder Grenzen blaast dit jaar 20 kaarsjes uit, het ideale moment om de handen in elkaar te slaan en dit loopevenement samen te organiseren ten voordele van AZG.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?