Serena Williams organiseert loopwedstrijd

In navolging van Justine Henin gaat ook Serena Williams haar eigen loopwedstrijd organiseren. De Serena Williams Ultimate Run zal plaatsvinden in Miami op 14 december.

(Ex-)tennissters blijken niet alleen een voorliefde voor het racket te hebben, maar ze binden blijkbaar ook graag de loopschoenen aan. Zo organiseert Justine Henin al enkele jaren haar eigen loopwedstrijd op het domein van de Grotten van Han. Juju zou ook wel eens een marathon willen lopen, en laat dat nu net ook een stiekeme droom zijn van Kim Clijsters.

Gewezen nummer één Caroline Wozniacki hoopt de 42,195 km begin november af te leggen in New York. Gevraagd of zij ook marathonambities koesterde, antwoordde Serena Williams lachend: “Ik zou Caroline de eerste vijf kilometer wel kunnen volgen of misschien een halve marathon kunnen uitdoen. Maar daarna zou ik wel kapot zijn.”

Williams kondigde wel aan een eigen loopevenement te zullen organiseren later dit jaar. Ze kreeg de smaak te pakken toen ze vorig jaar een 5 kilometer wedstrijd meeliep. De Serena Williams Ultimate Run zal plaatsvinden in Miami op 14 december en heeft een kids run, 5 km en 10 km in de aanbieding.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?