Secretaris en raadslid leggen conflict al lopend bij

In Wetteren belandden de gemeentesecretaris en een raadslid in een conflict na een 'belediging' van de Grieken op Facebook. Beide heren gaan zich nu verzoenen op een loopwedstrijd.

“Gelukkig liggen de Grieken eruit: niet om aan te zien…” postte de Wetterse gemeentesecretaris Tom Van West op zijn Facebook-pagina na de uitschakeling van Griekenland op het WK voetbal. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij gemeenteraadslid Savas Moschidise, die tevens het Grieks restaurant Marathon uitbaat.

Savas eiste dat Van West als boetedoening een marathon zou lopen van zijn restaurant naar de Griekse ambassade, om daar zijn excuses te gaan aanbieden. Omdat een marathon wat te hoog gegrepen was, zal Van West op 31 augustus de 10 km lopen van de plaatselijke Calipagerun. De secretaris zal dat doen in een Griekse voetbaloutfit.

Pittig detail: ook Savas zal meelopen, op zijn beurt in een Rode Duivels-tenue. Hiermee willen beide heren duidelijk maken dat het om een verzoening gaat tussen beide gemeenschappen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?