Scott gaat nog lichter met AeroFoam

Dit voorjaar lanceert Scott de AeroFoam in haar racing en performance gamma. Deze nieuwe technologie koppelt lichtgewicht en dempende materialen aan een hoge levensduur.

Uit overleg met testers en lopers op verschillende wedstrijden, beurzen en testdagen werd het voor Scott duidelijk dat iedere loper op weg wil met lichter schoeisel, maar dat niemand wil inboeten op comfort, demping of stabiliteit. Demping en comfort stellen een atleet immers in staat om op een aangename manier langer door te lopen, zelfs op het zwaarste terrein. Stabiliteit behoedt ze dan weer voor blessures.

Na jaren onderzoek lanceert Scott daarom de AeroFoam in haar racing en performance gamma. Deze nieuwe technologie koppelt lichtgewicht en dempende materialen aan een hoge levensduur, hetgeen resulteert in lichtere en comfortabelere schoenen die langer meegaan.

In vergelijking met het traditionele EVA-schuim is de Scott AeroFoam 25% lichter, dempt het 50% efficiënter en heeft het 5% minder vervorming.

De lichtgewicht Scott RaceRocker wedstrijdschoen (op de foto links), de lichtere trainingsschoenen MK4 (op de foto rechts) en MK4+ (met steunbrug) hebben allen een AeroFoam midsole. Vanaf de herfst 2012 wordt deze technologie ook geïntegreerd in verschillende nieuwe trainingsmodellen. De adviesverkoopprijs van de drie genoemde modellen bedraagt respectievelijk 110, 130 en 140 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?