Scott en Newton lopen los voor 2015

In het septembernummer van running.be magazine vind je een reportage over de Experience Days die Scott en Newton onlangs organiseerden. Hierbij onze ervaringen met de gloednieuwe schoenen die we er konden uittesten!

Wegschoenen

Scott eRide AF Support 2.0
Deze schoen is een echte kilometervreter. De Support geeft heel veel steun en heeft een extreem hoge demping. Comfort primeert duidelijk op het gewicht van de schoen, al doet de fabrikant op dat laatste vlak wel inspanningen. Deze schoen is enorm populair in de Benelux want zowat 50% van de verkoop van dit model situeert zich hier.

Scott Palani:
Wat een verschil met de Support. Deze loopschoen is opvallend lichter, maar je merkt ook wat minder steun aan de voetboog. Typisch zijn de afvoerkanaaltjes waarlangs het water kan afvloeien. De lip van de schoen is heel dun, toch zorgt dit niet voor irritaties aan de wreef. Een schoen voor het snellere werk.

Newton Gravity III
Deze schoen sluit heel nauw aan. Het is wennen aan de enorme noppen onder de voorvoet. Bij hogere snelheden voel je duidelijk dat je vooruitgestuwd wordt.

Trailschoenen

Scott Trail Rocket 
De Trail Rocket is een heel lichte wedstrijdschoen die uitermate geschikt is voor niet al te technische natuurlopen. Alles staat in het teken van de snelheid.

Scott Kinabalu Supertrac
De naam Supertrac geeft meteen aan waar deze schoen voor staat. Het agressieve profiel garandeert dat je als een tank door het meest onherbergzame parcours loopt. De schoen zit heel comfortabel en hiermee wil je wel eens de Ultratrail du Mont-Blanc lopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?