Schuurwondjes voorkom je met deze spray (getest)

Bij warm weer krijgen meer lopers last van schuurwondjes. Vaseline en plakkers beu? Dan is deze Smoovall-spray het proberen waard.
Schuurwondjes ontstaan als gevolg van wrijving tussen je huid en kledij. Vocht (zweet of regen) werkt deze wondjes in de hand. Niet vreemd dat je er in de zomer dan ook meer last van krijgt. Plekken waar je het hardst zweet, zoals de oksels, arm- en liesplooien, zijn vaak het gevoeligst voor wrijving en dikwijls moeilijk om efficiënt te behandelen.
 
Vaak worden er middeltjes als vaseline of talkpoeder aangeraden, maar die bieden enkel kort soelaas of laten vlekken na. De voorbije weken testten daarom meerdere redactieleden de Smoovall-spray (12,99 euro). 
 
De bevindingen: de lange werkingsduur viel in de smaak. De spray beschermt de huid minimaal 4 uur tegen wrijving. Tenzij je een ultra loopt, volstaat dat dus ruimschoots voor de recreatieve loper. Bovendien is hij eenvoudig in gebruik, het tegendeel zou vreemd zijn. Schudden voor gebruik, sprayen, een halve minuut wachten, en gaan! En effectief: ‘zweetregio’s’ bestrijd je met deze spray uitstekend. Geen bloedende tepels meer, of een gehavende liesstreek. Een aanrader, zeker omdat het om een beperkte investering gaat. De spray gebruik je trouwens niet alleen tijdens het sporten. Heb je een job waarbij je (veel) moet bewegen? Neem deze spray dan mee naar het werk om ook daar schuurplekjes te voorkomen.
 
De spray is online te verkrijgen via www.smoovall.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?