Schotse tiener wil meer dan halve eeuw elke dag lopen om wereldrecord te breken

52 jaar en 39 dagen elke dag minstens 1 mijl (1,6 km) lopen. De Engelsman Ron Hill deed het tussen 1965 en 2017 en vestigde daarmee een wereldrecord. De 11-jarige Schot Seb Jellema is volop bezig dat record te breken. Als alles goed loopt, is het zover in 2075 ...

Jellema is in januari 2023 begonnen aan zijn recordpoging en houdt het nu dus al een jaar vol om elke dag de loopschoenen aan te binden. Hij heeft zich voorgenomen om elke dag minstens 3 km (1,9 mijl) te lopen. In 2075, wanneer hij 62 zal zijn, kan hij Hill van de troon gestoten hebben. Hill, voormalig Europees kampioen op de marathon, was 78 toen hij een punt zette achter zijn dagelijkse loopstreak. Hij overleed in 2021.

Het moeilijkste moment tot dusver in de recordjacht van Seb Jellema, genoemd naar tweevoudig olympisch kampioen op de 1500 meter Seb Coe, was in november toen ziekte roet in het eten dreigde te gooien, maar ook toen slaagde hij er nog in elke dag een rondje van 3 km te lopen. Zijn langste run was 24 km over de zeven heuvels van Edinburgh, op zijn verjaardag in augustus.

Als Seb Jellema het wereldrecord breekt in 2075 zal hij niet de eerste van de familie zijn die het Guinness Book of Records haalt. Sebs vader, Nick, veroverde er een plaatsje in door tijdens de Great North Run van 2018 de snelste halve marathon ooit af te leggen … verkleed als tekenfilmfiguur. Zijn tijd als Fred Flinstone: 1u31:19.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.