Schoon volk in de loopstad van de smaak

Voor de gezelligste stratenloop van het land moet je op 12 oktober op HBvL Dwars door Hasselt zijn. Hanne Troonbeeckx en Virginie Claes gidsten ons al eens over het parcours in hun thuisstad. Bekijk de foto's!

Geen loopwedstrijd die zo onder de lokale bevolking leeft als HBvL Dwars door Hasselt. De stratenloop door de hoofdstad van Limburg is al aan haar 32ste editie toe en brengt elk jaar weer duizenden sportievelingen én supporters op de been. Hasselt, dat graag uitpakt met de slogan ‘hoofdstad van de smaak’, zal op 12 oktober voor één dag ‘loopstad van de smaak’ zijn. En met wie kunnen we beter vooruitblikken dan met twee smaakvolle en sportieve Hasseltse dames: Virginie Claes en Hanne Troonbeeckx!

In hoeverre zijn BV’s als jullie met sporten bezig?
Hanne Troonbeeckx: “Ik trek gemiddeld drie keer per week mijn loopschoenen aan voor een tocht van een uur. Ik loop bewust traag en lang om zo veel mogelijk calorietjes te verbranden.”
Virginie Claes: “Bij mij staat twee à drie keer per week een kilometer of acht op het programma. Net als Hanne doe ik dat vooral om calorieën te verbranden, alleen vrees ik dat mijn aanpak helemaal fout is… Ik ben te weinig met mijn hartslag bezig. Misschien moet ik nog maar eens een inspanningstest afleggen om wat efficiënter te kunnen trainen.”

Lopen om slank te blijven. Je moet al over veel discipline beschikken om daarom drie keer per week te lopen?
Claes: Het draait bij mij niet enkel om mijn lijn. Ik ben altijd sportief geweest. Samen met zwemmen is joggen míjn moment. Daarom loop ik het liefst alleen. Muziek in mijn oren en hop, ik ben vertrokken.”
Troonbeeckx: “Bij mij net hetzelfde. Ik wil op mijn eigen tempo lopen en mijn hoofd leegmaken. Dat lukt alleen als je in je eentje gaat lopen. Ik probeer ook altijd al vroeg op de dag te vertrekken. Zo voel je je de rest van de dag fit en gezond. Dan vind ik het ook makkelijker om gezond te eten.”
Claes: “Same here! Liever om zeven uur ’s ochtends afzien dan om zeven uur ’s avonds. Meestal druk ik mijn wekker af en vertrek ik meteen. Trainen doe ik dus op de nuchtere maag, ja. Goed om gewicht te verliezen, zeg je? Daar heb ik toch nog niets van gemerkt (schaterlach)!”

Wat betekent Dwars door Hasselt voor jullie als Hasselaren?
Troonbeeckx: “Ik woon hier nog maar een jaar, daar kan ik dus moeilijk op antwoorden.”
Claes: “Het leeft hier enorm. (richt zich tot Hanne) Dat zal je binnenkort nog wel merken! Na de vakantie, vanaf een maand voor het evenement, loopt iedereen weer in loopoutfit door de stad. Jong of oud. Het is ook fantastisch dat er zo veel volk langs de kant staat om de deelnemers aan te moedigen. Dat maakt Dwars door Hasselt zo speciaal!”

Lees het volledige interview in het septembernummer van running.be magazine!

De vijf favoriete Hasseltse adresjes

… van Hanne Troonbeeckx
1. L’Apéri Vino: “Een gezellige wijn-aperitiefbar waar geregeld livebandjes optreden.”
2. Copines: “Hier vind ik vaak een leuk kledingstuk.”
3. Maison Blanche: “Een kleine en lekker rustige horecazaak op wandelafstand van mijn thuis.”
4. Café Café: “Een voormalige stroopfabriek omgevormd tot café. Ligt ook al vlakbij mijn thuis, ideaal dus als ik eens stevig wil doorzakken.”
5. Marlebeau: “Een schoonheidssalon dat ook begaan is met voeding en gezondheid.”

… van Virginie Claes
1. Kapsalon De Cliënt: “Mijn haar laten knippen is voor mij een vorm van ontspanning.”
2. Soepbar: “Gezond en lekker: mijn favoriet. Hier kom ik wekelijks een soepje drinken.”
3. Universiteit Hasselt: “Ik heb er gestudeerd, mijn man leren kennen en ik werk er voor de opleiding Mobiliteitswetenschappen.”
4. Outlet Hasselt Salento: “Ik ben geen merkentrutje, maar bij Salento koop ik graag merkkledij omdat de prijzen er goed meevallen.”
5. La Bottega: “Ook al een vaste stopplaats wanneer ik ga shoppen.”

running.be magazine
Koen Wauters over lopen als verslaving, dwars door Hasselt met Hanne Troonbeeckx en Virginie Claes, zeven looptruitjes voor de herfst, tips voor een veilige looptraining in het verkeer, jullie mooiste vakantieselfies, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor de Brussels 10K Gaston Roelants, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, alles wat je altijd al wilde weten over compressiekledij, Elodie Ouedraogo over designer sneakers, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?