Schitterend loopweekend voor Verviers

De Grand Jogging de Verviers werd een voltreffer van formaat. In totaal liepen bijna 4000 kinderen en volwassenen mee in Verviers.

(foto alain buyck)


Het is een tradititie geworden. De Grand Jogging de Verviers begint altijd met regen, maar nadien maken de wolken telkens plaats voor zonnestralen. Dat was dit jaar niet anders. Op de 13 km kwamen er 2200 lopers aan de start. Aan de 5 km, een officiële Start to Run Happening, stonden nog eens 550 deelnemers aan de start. Zaterdag zakten 1200 kinderen af voor de Chiquita Kids Run.  Dat brengt het totaal op bijna 4000 lopers tijdens het schitterende loopweekend in Verviers.

Vooral de verdubbeling van het aantal deelnemers aan de 5 kilometer valt op. De atletiekclub Haute Fagne was met een grote delegatie afgezakt. Op organisatorisch vlak werd deze Grand Jogging de Verviers het afscheid van speaker Henri Defawes en Alain Meunier, de verantwoordelijke van de Sportdienst van Verviers.

De Start to Run 5 km werd gewonnen door Jean Emile Melard. Hij haalde het nipt van Mehid Sahli en Antoine Lemaire. Florent Caelen was de snelste tijdens de 13 km. Aan de streep had hij een voorsprong van 24 seconden op Laurent Grenier. Olivier Pierron werd derde.Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?