Schema voor heuvelachtige halve marathon

Op zaterdag 30 maart vindt de Lampiris Crêtes de Spa plaats. Je kan er onder meer kiezen voor een halve marathon. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch maakte een schema voor die wedstrijd.

De Lampiris Crêtes de Spa heeft de prachtige natuur van de Ardennen als decor. Daar stippelt de organisatie in het voorjaar van 2019 vier routes uit. Wie wil proeven van trail in eigen land, gaat voor de 10 kilometer. Gevorderden bijten zich vast in het traject van 32 kilometer, en de doorgewinterde trailers zetten hun tanden in een parcours van 55 kilometer. Maar er is dus ook een halve marathon, die de brug slaat tussen het kortere en het langere trailwerk.

Paul Van Den Bosch legt uit voor welk soort loper dit schema bedoeld is: “Ik focus me bij deze voorbereiding op de mensen die 16 kilometer (10 miles) in ongeveer 1u30′ afwerken.” Bovendien hou je maar beter rekening met de volgende voorwaarden: “Je moet regelmatig 75 minuten ononderbroken kunnen lopen. Je moet ook probleemloos 30 tot 35 kilometer per week verwerken, verdeeld over drie tot vier trainingen.”  De langste duurloop van dit schema is 105 minuten. Van Den Bosch stuurt je ook regelmatig naar heuvelachtig terrein. Panikeer niet als je in een vlakke omgeving woont, want er is ongetwijfeld op z’n minst een brug in jouw buurt.

Week 1

Maandag: 40′ rustige loop
Woensdag: 10′ inlopen, 2 x 2 km in 10’40” met 2′ recuperatie tussenin, 10′ uitlopen
Vrijdag: 60′ duurloop op een heuvelachtig parcours

De rest van het schema vind je in ons novembernummer (nu in de winkels) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.