Scandinavië maakt kennis met Golazo Nordic

Golazo Groep zet een nieuwe stap op de Scandinavische sportevenementenmarkt. Dat doet het via een gedeeltelijke acquisitie van het Deense BNC Group, dat onder andere heel wat Color Runs organiseert in de Noordse landen.

Golazo introduceerde in 2015 al een Urban Trail in Kopenhagen, maar zet met deze samenwerking nu echt voet aan land in Scandinavië. “BNC group, dat voortaan Golazo Nordic zal heten, is voor ons de ideale partner”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep. “Met 23 loopevenementen sinds 2014 en meer dan 100.000 deelnemers zijn ze een van de grootste spelers in de regio.”

Twee richtingen

Golazo Nordic wil ook in Scandinavië nieuwe loopconcepten introduceren, zoals Golazo dat elders al volop doet. Denk maar aan Urban Trails, Spartacus Runs,… Maar ook omgekeerd hoopt Golazo nieuwe ervaringen op te doen. “In Scandinavië is de actieve sportparticipatie erg hoog, zowel in lopen als in fietsen. De regio geldt als een voorbeeld voor ons, we streven ernaar om in de rest van Europa ook zoveel mensen aan het sporten te krijgen.”

Sterke partner

BNC Group is van zijn kant erg blij met een partner die zowel Europees erg sterk staat als heel wat sportconcepten op de plank heeft liggen. “Met de Golazo Groep achter ons hebben we schitterende opportuniteiten om een grote rol te spelen op het vlak van sportevenementen in Scandinavië. We willen op onze markt nieuwe concepten loslaten en de bestaande evenementen nog sterker maken”, zegt Peter Sørensen, CEO van Golazo Nordic.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?