Samsung en Adidas lanceren miCoach

Samsung, wereldleider op het gebied van mobiele telefoons, en Adidas hebben donderdag in Valencia de miCoach voorgesteld, een revolutionair systeem dat de atleet helpt de gestelde doelen te bereiken tijdens het lopen.

foto miCoach
De miCoach, die kan beschouwd worden als een persoonlijke trainer, omvat een mobiele telefoon, een chip of pedometer die wordt vastgemaakt aan de veters en die de afgelegde afstand bijhoudt, een hartslagmeter, oordopjes en een internetsite.

Het systeem beschikt over vijf modules, gaande van een beginnend loper tot een fervente marathonloper of gewoon iemand die vet wil verbranden. Het toestel is in principe dus bedoeld voor alle soorten lopers. Het volstaat de persoonlijke data in te brengen in de miCoach waarop een trainingsschema wordt uitgewerkt naargelang het doel, en de trainingen kunnen beginnen.

“Je persoonlijke conditie geldt als basis en via de miCoach wordt de loper tijdens de training op de hoogte gebracht of hij te hard of te zacht van stapel loopt om in de hartslagzone te blijven, nodig om zijn doel te bereiken”, aldus Frank Basters van Adidas Nederland.

De verschillende modules omvatten ook variaties omdat men eens een al wat mindere dag heeft, men niet altijd het ingevoerde schema aanhoudt of ook nog andere sporten beoefent: geen nood, als die gegevens via een website worden ingevoerd, wordt het trainingschema aangepast.

Ten slotte kunnen na afloop van een training alle gegevens worden doorgestuurd naar een website waar een persoonlijk profiel kan worden gecreëerd en men zicht heeft op de evolutie van de training.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?